Spachtelputz

Spachtelputz

Spachtelputz is één van de meest gekozen sierpleisters als afwerking op muren en plafonds zowel in nieuwbouw woningen als in bestaande bouw. Spachtelputz levert een korrelige structuur, dit kan zowel een fijne of een grove structuur zijn. De structuur in spachtelputz ontstaat doordat er granieten korrels in zijn verwerkt.

U heeft zelf een keuze in de dikte van de korrel. Dit kan van 1 mm tot aan 2,5 mm zijn. Deze laatste is erg grof. De meest voorkomende dikte van de korrel is 1,5 mm.

Spachtelputz heeft een aantal voordelen:

  • het is stootvast
  • het is schrobvast
  • het kan direct in kleur worden aangebracht
  • het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt

 

Spachtelputz prijzen per m2

Spachtelputz als wandafwerking is een slimme keuze. Spachtelputz is redelijk betaalbaar per vierkante meter en geeft een fijne of grove korrelige afwerking op uw muren zowel binnen als buiten.

De prijs van spachtelputz is afhankelijk van een aantal zaken. Zo is het totaal aantal vierkante meter van belang, maar ook de kwaliteit van de spachtelputz. Daarnaast vindt er een toeslag plaats voor het direct op kleur aanbrengen van de spachtelputz. Graag brengen wij daarom een offerte op maat uit, zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Wanneer u op meerdere wanden spachtelputz wilt laten aanbrengen, dan is het verstandig om dat in één keer aan een stukadoor uit te besteden. Hierdoor kan de stukadoor efficiënter werken en bespaart u op de kosten.

Wij komen graag bij u langs om kennis te maken en een geheel vrijblijvende offerte op maat voor u te maken.
Bel 06 - 26 37 63 43 voor een afspraak of stuur een mail naar info@jvandervelden.nl voor een vrijblijvende offerte.

 

Spachtelputz in kleur

Het mooie van spachtelputz en andere sierpleisters is dat het direct in kleur kan worden aangebracht. Wij kunnen spachtelputz in alle gewenste kleuren aanbrengen. Spachtelputz in kleur aan te brengen, scheelt een hoop tijd en kosten. Bijkomend voordeel is dat het kleurpigment volledig door de spachtelputz word heen gemixt, waardoor de spachtelputz door en door op kleur is. Een eventuele toekomstige beschadiging is daardoor veel minder snel zichtbaar.

Mocht u in de toekomst toch een andere kleur op de muur willen, dan kan dat uiteraard ook. Spachtelputz is prima overschilderbaar met latexverf. Ook dat kunnen wij voor u verzorgen. Kijk hiervoor bij sausen.

 

Ondergrond spachtelputz

Voor het netjes aanbrengen van spachtelputz is een vlakke ondergrond vereist. Dit betekent dat de muren behangklaar of sausklaar moeten zijn. Wanneer dit niet het geval is, zal de stukadoor de muren eerst moeten egaliseren met een gipsstuc, waarna de spachtelputz kan worden aangebracht.

De meeste nieuwbouw woningen worden behangklaar opgeleverd, waardoor dit een ideale ondergrond is voor het aanbrengen van spachtelputz.

De hechting van de spachtelputz op de ondergrond is erg belangrijk. Daarvoor worden de muren vaak eerst behandeld met een voorstrijkmiddel, of dit bij uw muren ook nodig is, komt onze stukadoor graag ter plekke even bekijken.

 

Bijwerken en herstellen spachtelputz

Spachtelputz bijwerken of herstellen is bijna niet mogelijk. Dit komt doordat het hier gaat om een zeer harde wandafwerking. Kleine beschadigingen kunnen wel iets worden bijgewerkt, echter dit blijft over het algemeen wel zichtbaar.

 

Spachtelputz muur glad maken

Heeft u nu spachtelputz op de muur en bent u er op uitgekeken? Uiteraard kunnen wij deze muren altijd weer voorzien van glad stucwerk, we doen dit met een dunne laag gips, ook wel pleisterwerk genoemd. Kijk voor meer informatie en prijzen bij pleisterwerk.

 

Offerte spachtelputz

Graag brengen we een offerte voor u uit voor het aanbrengen van spachtelputz. We komen graag bij u langs om de klus voor te bespreken, zodat we een offerte op maat voor u kunnen maken en er geen onverwachte kosten meer bij komen.

Bel 06 - 26 37 63 43 voor het maken van een afspraak voor een vrijblijvende offerte, of mail naar info@jvandervelden.nl.