Sierpleister

Wat is sierpleister?

Sierpleister is een mooie en praktische afwerking voor uw muren. Sierpleister geeft uw muren een mooie uitstraling en sierpleister is boenvast, waardoor het gemakkelijk is in het onderhoud.

Onze stukadoors hebben jaren ervaring en vakmanschap in het aanbrengen van sierpleister.  Sierpleister kan in iedere gewenste kleur worden aangebracht, zodat de wanden niet meer geschilderd hoeven te worden.

 

Welke soorten sierpleister zijn er?

Er bestaan vele soorten sierpleister waaronder:

Spachtelputz stucwerk

Spachtelputz is een sierpleister met een fijne structuur die ontstaat doordat er granieten korrels in zijn verwerkt. De dikte van de korrels is bepalend voor de uiteindelijke structuur. De korrels. De meest voorkomende dikte van de korrel is 1,5 mm.  Meer over spachtelputz>>

Granol stucwerk

Granol is een sierpleister met een grovere structuur. Granol heeft minder granietenkorrels dan spachtelputz, waardoor er mooie structuren mee kunnen worden aangebracht op uw wanden.

Rustiekputz stucwerk

Rustiekputz is een sierpleister op basis van kunststof. Over het algemeen heeft rustiekputz een iets dikkere korrel dan spachtelputz waardoor het een iets grovere structuur heeft.

 

Sierpleister prijzen per m2

Sierpleister als wandafwerking is een slimme keuze. Sierpleister is redelijk betaalbaar per vierkante meter en geeft, afhankelijk van de soort sierpleister, een fijne of grove korrelige afwerking op uw muren zowel binnen als buiten.

De prijs van sierpleister is afhankelijk van een aantal zaken. Zo is het totaal aantal vierkante meter van belang, maar ook de kwaliteit en de soort sierpleister. Daarnaast vindt er een toeslag plaats voor het direct op kleur aanbrengen van de sierpleister. Graag brengen wij daarom een offerte op maat uit, zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Wanneer u op meerdere wanden sierpleister wilt laten aanbrengen, dan is het verstandig om dat in één keer aan een stukadoor uit te besteden. Hierdoor kan de stukadoor efficiënter werken en bespaart u op de kosten.

Wij komen graag bij u langs om kennis te maken en een geheel vrijblijvende offerte op maat voor u te maken.  Bel 06 - 26 37 63 43 voor een afspraak of stuur een mail naar info@jvandervelden.nl voor een vrijblijvende offerte.

 

Sierpleister de voordelen

Sierpleister kent een voordelen ten opzichte van glad stucwerk of pleisterwerk:

  • het is stootvast
  • het is boen- of schrobvast
  • het kan direct in kleur worden aangebracht
  • het kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Sierpleister is dus een ideale wandafwerking in iedere woning.

 

Sierpleister in iedere gewenste kleur

Het mooie van sierpleister is dat het direct in kleur kan worden aangebracht. Wij kunnen de sierpleister in alle gewenste kleuren aanbrengen. Het direct in kleur aan te brengen van sierpleister scheelt een hoop tijd en kosten. Doordat het kleurpigment volledig door de sierpleister wordt heen gemixt, zijn eventuele toekomstige beschadigingen veel minder snel zichtbaar.

Mocht u in de toekomst toch een andere kleur op de muur willen, dan kan dat uiteraard ook. Sierpleister is prima overschilderbaar met latexverf. Ook dat kunnen wij voor u verzorgen. Kijk hiervoor bij sausen.

 

Ondergrond sierpleister

Voor het aanbrengen van sierpleister is een egale ondergrond belangrijk. Dit betekent dat de muren behangklaar of sausklaar moeten zijn. Wanneer dit niet het geval is, zal de stukadoor de muren eerst moeten egaliseren met een gipsstuc, waarna de sierpleister kan worden aangebracht.

De meeste nieuwbouw woningen worden behangklaar opgeleverd, waardoor dit een ideale ondergrond is voor het aanbrengen van een sierpleister.

De hechting van de sierpleister op de ondergrond is erg belangrijk. Daarvoor worden de muren vaak eerst behandeld met een voorstrijkmiddel, of dit bij uw muren ook nodig is, komt onze stukadoor graag ter plekke even bekijken.

 

Droogtijd sierpleister

De droogtijd van sierpleister is grofweg 1 dag per millimeter dikte die is aangebracht op de wand. Het is erg belangrijk dat de sierpleister op de juiste manier droogt, niet te snel en niet te langzaam. Wanneer het stucwerk te snel droogt, kan dit zorgen voor scheuren in de afwerking die dan weer moeten worden bijgewerkt. Onze vakkundige stukadoors geven u graag advies het drogen van de aangebrachte sierpleister.

 

Sierpleister offerte op maat

Graag brengen we een offerte voor sierpleister voor u uit. We komen graag bij u langs om de klus voor te bespreken, zodat we een offerte op maat voor u kunnen maken en er geen onverwachte kosten meer bij komen.

BEL VOOR EEN GEHEEL VRIJBLIJVENDE OFFERTE 06 - 26 37 63 43 of stuur een e-mail naar info@jvandervelden.nl